Ko wilde graag een nieuw portret voor zakelijk gebruik, onder andere LinkedIn. Zijn huidige foto vond hij niet meer representatief en wilde iets waarmee hij goed voor de dag kon komen. Hij waarschuwde me vooraf, ik ben wel kritisch!

Samen bekeken we een aantal voorbeelden van profielfoto's die hem aanspraken en ik stelde hem een aantal vragen. Het moest een vriendelijk, krachtig en zakelijk portret met egale achtergrond worden. Vaak werk ik op locatie, maar in dit geval was de studio het meest passend. Een mooie uitdaging deze opdracht.

Ik bereidde een lichtopstelling voor die goed paste bij het beeld wat ik voor ogen had. De fotosessie kon beginnen. Klik klik klik, flits flits, heel wat foto's en aanwijzingen later zat de sessie erop en hadden we er beiden een goed gevoel over. Het was een fijne samenwerking, wat mij betreft de sleutel tot een goed portret.

Het resultaat; iets heel anders dan wat ik veel maak, maar beiden zijn we trots, dus een goede ervaring en mooie foto's rijker. Ko, ik wens je succes!