Voor architect en interieurarchitect Sabine Schleimer (Studio RuimteWezen) fotografeerde ik in de afgelopen maanden verschillende projecten. Haar ontwerpen zijn speels, praktisch en bovenal gemaakt met veel empathie voor de gebruiker.

Een project als dit gaat niet simpelweg om vastleggen wat er te zien is. We dachten samen o.a. na over wanneer mensen zichtbaar interacteren met het ontwerp. Wat moeten ze doen? Is het het beste om deze interacties te regisseren of juist vanuit observatie te fotograferen?

Om tot dit beeld te komen hebben we mensen over de ruimte verdeeld en ieder van een rol gegeven. Iets te eten en drinken hielp om wat spontaniteit in het beeld te brengen.
Dit beeld is juist tot stand gekomen vanuit pure observatie. Net zolang blijven staan totdat ik niet meer opgemerkt werd, goed kijken en op tijd afdrukken waren de belangrijkst ingrediënten.

Een fijne opdracht met veel ruimte om mee te denken en iets bijzonders te maken. Achter de schermen wordt gewerkt aan de website met nog veel meer ontwerpen van Studio RuimteWezen. Hou deze dus goed in de gaten!